Terveellisen Ruokavalion Peruskivet

Published on Author TakuLeave a comment

On tärkeää tarkkaiila kaloreita, mikäli tahdot laihtua. Jos tiedät paljonko kehosi kuluttaa, voit tämän lisäksi päättelemään paljonko ja mitä sinun kannattaa nauttia. Pystyt katsoa, paljonko kroppasi kuluttaaa kaloreita monilla eri netissä olevilla laskureilla, esimerkiksi tästä. Parempi tapa on siltikin popsia joku tietty määrä kaloreita 1 viikon ajan, ja katsoa sen jälkeen kuinka paino on ehkä vaihdellut. Jos kehosi paino on noussut, popsi vähemmän, tai siinä tapauksessa että tuo onkin keventynyt sopivasti, jatka samaan tapaan!

Kannattaa olla tarkkana mitä ruokia suuhunsa panee, kun haluat laskea painoa. Alapuolella olen laittanut monia ideoita, mitä voit käyttää esimerkkeinä. Mikäli et täten vielä syö niitä ruokia, kannattaa muutos aloittaa tosi pian! Nämä ruoat ovatkin siltikin loistava osa ruokavalioita.

Kananmunat

Heti kun deminosointi munien kolesterolin määristä alkaa olla siirtymässä pois, on esiin noussut niiden lukuisat loistavat puolet. Munat pitävät sisällään tosi paljon proteiinia sekä laadukkaita rasvoja. Tämän lisäksi munat pitävät vatsasi täynnä tosi pitkään. Monissa tutkimuksissa on huomattu niiden laihduttava teho, munien korvatessa esimerkiksi välipalojen leivät.

Lehtivihreät

Keveitä, plus paljon kuitua sisältävät kasvikset on erinomainen vaihtoehto. Popsimalla vaikkapa lehtikaalia tai pinaattia, pystyt täyttää vatsalaukkusi todella vähillä kilokaloreilla. Ruoan kuidut auttaa lisäksi nälän etäällä pitämisessä.

Lohi -kala

Rasvaiset kalat ovat eräs vähän tiedetyistä laihdutusruoista. Suuri määrä hyvää proteiinia, omega 3 rasvoja ja tämän lisäksi monia hyviä ravinteita. Onko tarve jotain muuta sanoa? Tuoreen lohen tilalla pystyt tietenkin popsia ainakin muikkuja tai muita kotimaisia kaloja. Kirjolohi on pelkästään esimerkki.

Erilaiset kaalit

Kukkakaalissa, sekä muissa kaaleissa on selvästi suuri määrä kuitua, nesteitä, ja tämän lisäksi ne pitävät näläntunteen etäällä kauan. Tämän lisäksi kaaleissa on jonkin määrän verran protskua.. Niissä onkin siis pelkästään vähänlaisesti energiaa, silti hyvät ravintoarvot. Ne ovat erittäin hyviä melkein joka tilanteessa.

parsakaali kypsennys uunissa

Vähärasvaiset lihat

Lehdet on kirjoitelleet melkein liian ankarasti punaisten lihojen haitoista viime aikoina. Nämä ovatkin niitä teollisesti tehtyjä lihoja, jotka ovat näyttäytyneet pahaksi ihmisen terveyden kannalta. Se yleensä ei joka tapauksessa merktise sitä, että erilaisia lihoja kannattaisi heittää pois ruokavaliostaan. Ilman lihoja onkin todella haastavaa löytää yhtä hyvää protskun lähdettä, aivan erityisesti niin vähillä kalorien määrällä. Lihat luovat loistavan osuuden useille eri aterioille.

Keitetyt Perunat

Tämä meidän perinteisen ruokavalion vakiojäsen on monin lähestymistavoin todella erinomainen laihdutusruoka. Ne on melko vähäkalorisia. Perunoissa on paljon erilaisia terveellisiä ravinteita. Niiden aineksita parhaimpia on niiden sisältämä kaliumi, joka laskee verenpainetta. Myös bataatit ovatkin erinomainen optioni.

Tonnikala

Tonnikala on klassinen oiva vaihtoehto, siinä tapauksessa että haluat suuren määrän proteiinia pienillä kaloreilla. Siinä tapauksessa että et hanki tonnikalaa öljyyn purkitettua versiota, onkin tonnikala erittäin vähäkalorista. Tonnikala onkin aivan erityisesti bodareiden suosiossa, sillä siinä on tosi paljon proteiinia niin vähässä osuudessa energiaa. Siltikin se sopii kuitenkin myös meille tavallisille ihmisille.

Pavut

Pavuissa on todella hyvin protskua sekä kuitua. Näiden takia ne on hyvä vatsalaukun kylläisenä pitäjä. Tietyt henkilöt saavat näistä kovasti ilmavaivoja, ja täten ne ei sovellukkaan kaikille. Kunhan ne siltikin sopivat, kannattaa näitä nauttia!!

Raejuusto

Raejuustoa olisi hyvä ottaa lähes jokaiselle aterialle. Se antaa tosi ison määrän täyttävää proteiinia, ilman isoja määriä kaloreita. Raejuustoa on tehty aika vähärasvaisenakin, joka on hyvä optioni laihdutuksen ajalla. Koska tämäkin juusto ei ole voimakkaan makuista, on mahdollista panna tätä juustoa melkein jokaiseen ruokaan osana ateriaa.

dieetti ruokavalio pakkotoisto

Avokaadot

Varoituksen sana– avokaadoissa on erittäin runsaasti energiaa! Niiden rasvat ovatkin joka tapauksessa yksiä kaikkein terveellisimmistä, ja tämän ansiosta avokaadoja olisi hyvä nauttia myöskin dieetin ajan ainakin jonkin määrän verran. Avokaadojen rasvat ovatkin yhtä terveellisiä rasvoja mitä on oliiviöljyssä. Tämän lisäksi avokaadon nauttiminen vitamiinien syömisen kanssa parantaa niiden käyttämistä kehossa hirmu voimakkaasti. Nämä onkin loistava lisä lähes kaikkiin aterioihin, tai jopa pelkästään herkkunakin!!

Pähkinät

Pähkinöissä on vahvasti tiettyjä elimistön tehokkuttta parantavia aineksia. Pähkinöitä ei kuitenkaan kannata syödä todella paljoa. Niissä onkin nimittäin runsaasti kaloreita. Osa yleensä ei ole kykenevä ottamaan näitä herkkuja pelkästään pieniä määriä. Tällöin fiksumpaa saattaakin olla esim jättää ne täysin pois.

Greippi

Greippiä on tarkkailtu paljon erilaisissa tutkimuksissa, erityisesti dieetin yhdeytessä. Ne ketkä söivät vain puolikkaan greipin ennen ateriansa, laskivat painoaan keskimäärin 1,5 kilogrammaa 3 kuukauden aikana. Ei huonompi ero pienellä muutoksella!

Kookosöljy

Kookosöljyssä on eniten terveellisiä keskipitkiä rasvahappoja, millä onkin monia erilaisia hyviä terveyden etuja. Nämä rasvahapot vaikuttavat todella eri keinoilla tavanomaisten rasvahappojen suhteen. Ne ovat tietenkin tosi täyttäviä. Aineenvaihduntakin pyörii tehokkaammin niiden syömisen seurauksena. Jos siulla löytyy keskivartalon läskiä, kannattaa tätä öljyä erityisesti popsia. Se katsos poistaa juuri tätä vaarallista läskiä oikein tehokkaasti! Korvaa siis tietty osa öljyistäsi kookoöljyllä, sekä saa lukuisia terveydellisiä etuja helpolla vaivannäöllä.

Enemmän luettevaa

Lisää hyviä ideoita löydät vaikka täältä Redditistä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *